KOŞU BANDI SÜRÜCÜ KARTI

Koşu bandı sürücü kartı, koşu bantlarında bulunan motor ve eğim motorunun kontrolünü sağlayan elektronik devre elemanıdır. Daha çok üst modellerde inverter olarak da bilinmektedir.

AC ve DC motor sürücü kartı olarak ikiye ayrılmaktadırlar. Bu kartlar halk arasında koşu bandının beyni olarak ta bilinmektedirler.

Arıza sırasında E1, E2, E3, E4, E5, E6, E7 gibi hata kodları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Tabi bu hata kodları koşu bandının marka ve modeline göre değişiklik göstermektedir.

KOŞU BANDI SÜRÜCÜ KARTI NEDEN BOZULUR?

Her koşu bandının kendine, içerisinde bulunan parçalara has bir taşıma kapasitesi vardır. Bu kapasite aşıldığı zaman koşu bandı içerisinde bulunan sürücü kartında arıza meydana gelebilmektedir.

Daha çok ev tipi koşu bantlarında 60 ila 120 dakika aralıksız hiç durmadan çalışması takdirde sürücü kartında arızalanma meydana gelmektedir. Spor salonlarında vb. gibi yerlerde kullanılan modellerde ise bu tam tersidir ama o modellerin de kullanım süreleri vardır. Sadece ev tiplerinkinden biraz daha fazla kullanıma müsaitlerdir.

Eskimiş ve aşınmış palet ve zemin ile beraber uzun süreli olarak kullanılması da sürücü kartlarında arızaya sebep olabilmektedir.

Koşu bandı cihazları için önemli olan koşu bandı yağının hiç kullanılmaması veya yanlış bir biçimde kullanılması da sürücü kartlarını olumsuz yönden etkilemektedir. Ve ayriyeten yağlama periyoduna mutlaka uyulması gerekmektedir.

Bozuk bir halde çalışan silindir ile beraber uzun süreli olarak kullanılması arızalara neden olabilmektedir.

Cihazın çalışma esnasında bandın arasında dönmesini engelleyecek bir cismin bant arasına kaçması da sürücü kartında kısa devreye sebep olabilmektedir.

Cihaz ile temas edebilecek tüm sıvılar da bu karta ciddi derecede zarar verebilmektedir. Bunun da önüne geçebilmek için koşu bandının kullanımı sırasında yiyecek ve içecek tüketilmesi tavsiye edilmez.

Sürekli olarak cihazın bakımının yapılmaması da sürücü kartlarında oluşan arızaların başlıca sebebi olabilmektedir.

KOŞU BANDI SÜRÜCÜ KARTINDA OLUŞAN ARIZA TAMİR EDİLEBİLİR Mİ?

Çoğunlukla tamir edilen sürücü kartları ilk zamanki performansı verebilmektedir. Sürücü kartının arıza tespiti yapıldıktan sonra arızaya sebep olan şeyin mutlaka araştırılıp bulunması oldukça önemlidir. Sürücü kartına zarar verebilecek diğer tüm parçalara da oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir yoksa kart tekrardan arıza yapabilir.

KOŞU BANDI SÜRÜCÜ KARTI

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir