KOŞU BANDI EĞİM MOTORU

Koşu bandı eğim motoru, günümüz teknolojisini barındıran koşu bantlarında artık eğim adında bir mod bulunmaktadır. Bu eğim modu, koşu bandı içerisinde bulunan eğim motoru sayesinde paletin ön veya arka kısmını indirerek yokuşa çıkmanızı sağlamaktadır. Bu program sayesinde daha çok kalori yakabilmektesiniz. Bu bahsettiğimiz eğim motoru her koşu bandında bulunmamaktadır. Bu motorlar sonsuz dişli prensibi ile çalışmaktadırlar.

Daha çok bu eğim motorları, marka ve modellere göre hazırlanmış egzersiz programları için üretilmektedir.

KOŞU BANDI EĞİM MOROTU BOZULMA NEDENLERİ?

Çoğunlukla öyle kolayca arıza yapmayan bu eğim motorları bazı nedenlerden dolayı bozulabilir veya arıza meydana getirebilmektedir.

Arıza esnasında E7- E6 ve E5 gibi hata kodları verebilmektedir. Bu hata kodları cihazın markası ve modeline göre değişiklikler göstermektedir.

İsterseniz gelin koşu bandı eğim motorlarının bozulma veya arızalanma sebeplerini incelemeye,

  • Koşu bandı eğim motorunun sürekli olarak çalıştırılması motoru zorlayacağından dolayı kısa devre vb. gibi motor arızaları meydana getirebilmektedir. Bu da eğim motorunu olumsuz yönden etkilemektedir.
  • Koşu bandı cihazının başka bir yere taşınması esnasında cihazın yere düşürülmesi cihaz içerisinde yer alan tüm parçalara ciddi derecede hasar verebilmektedir. Bundan dolayı cihazı taşıma esnasında oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir.
  • Koşu bandı içerisinde bulunan elektronik elemanlar ile bir sıvının temas etmesi cihaz içerisinde kısa devreye neden olabilir. Bu da eğim motoru dâhil diğer tüm parçalarda bozulmalara, arızalara neden olabilir. Bu arızalar duruma göre çok ciddi olabilmektedir.

KOŞU BANDI EĞİM MOTORU TAMİRİ MÜMKÜN MÜ?

Koşu bandı eğim motorunun genellikle arızaları kolay tespit edilmektedir ve bu tespit edilen arızaların tamiri mümkün olmaktadır. En önemlisi eğer cihazınızın düzenli olarak bakımını bir servis hizmetine yaptırırsanız arıza ve bozulmaların önüne bir nevi geçmiş olursunuz. Koşu bandı cihazının bakımı yapılırken yağ sürülmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat etmeniz sizi olumlu yönden oldukça etkileyecektir.

Eğim motorunun koşu bandı cihazının içerisinde bulunan sürücü kartı ve ekran ile uyumlu çalışabilmesi için mutlaka kalibrasyon ayarlanın yapılması gerekmedir. Bu sayede sürücü kartı, ekran ve eğim motorundan son derece iyi verim alabileceksiniz.

KOŞU BANDI EĞİM MOTORU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir